Werken in de regio Nijmegen

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Teamleider Langdurige Zorg

Werkgever:Koraal
Plaats:Limburg

In je kracht bij Koraal

Bij Koraal wordt gewerkt voor mensen van alle leeftijden met ernstige (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen. De dienstverlening bestaat uit zowel zorg als onderwijs en arbeid. Dit integrale aanbod is uniek. Het stelt Koraal in staat om cliënten en leerlingen altijd die ondersteuning te bieden die zij op een bepaald moment in hun leven nodig hebben. Gedeeltelijk vanuit eigen scholen en instellingen en gedeeltelijk aangevuld door samen te werken met ketenpartners.

Koraal heeft uitgebreide specialistische kennis en ervaring in huis: jeugdhulp, gehandicaptenzorg, speciaal onderwijs en arbeidstoeleiding. Samen met cliënten, leerlingen en hun netwerk gaan ontdekken waar hun kracht ligt en die gezamenlijk verder tot ontwikkeling brengen met als doel dat iedere mens op zijn eigen manier kan meedoen in de samenleving.

Koraal werkt vanuit zes regio's: drie in Noord-Brabant en drie in Limburg. In elke Koraal-regio kun je terecht voor wonen, werken en leren. Oftewel voor jeugdhulp, gehandicaptenzorg, speciaal onderwijs en (begeleiding naar) werk. Binnen Koraal werken ruim 4200 medewerkers.

Kernwaarden: passie, inclusie, expertise en samen.

Binnen Koraal regio Parkstad zijn we voor locatie Op de Bies op zoek naar een:

Teamleider Langdurige Zorg (28-36 uur)

Met passie voor je werk weet je anderen te motiveren!

Over de locatie ‘Op de Bies’

Koraal Regio Parkstad wordt gevormd door de locaties ‘Op de Bies’ (Gehandicaptenzorg) en het orthopedagogisch behandelcentrum ‘Gastenhof’ (Jeugdzorg). Locatie Op de Bies verleent zorg binnen de modules:

  • In de module “Buiten” beschikt Koraal over woningen in uiteraard Kerkrade maar ook in Landgraaf tegenover de centrumlocatie en in Waubach, Simpelveld en Hoensbroek;
  • Binnen de module “Gedrag” wonen en werken verschillende groepen bewoners die allemaal gekenmerkt worden door EVB+ problematiek. Dit zijn mensen met een Ernstig Verstandelijke Beperking die veelal moeilijk en onbegrepen gedrag vertonen;
  • De module “EMB/Senioren” bestaat uit 15 woongroepen (totaal 105 FTE) waar respectievelijk 80 ouder wordende cliënten en 50 cliënten met een ernstige meervoudige beperking wonen. Het betreffen cliënten van matig tot zeer ernstig verstandelijk beperkt niveau, in leeftijd variërend van 13 tot 81 jaar.

Dankzij de goede samenwerking met ketenpartners is Koraal regio Parkstad in staat om naast gehandicaptenzorg en jeugdzorg ook passend onderwijs in deze regio aan te bieden. Er zijn mooie onderwijszorgarrangementen ontwikkeld waarmee cliënten een opleiding kunnen volgen die past bij hun wensen en mogelijkheden.

Omschrijving taken vanuit leiderschapsopgave

  • Je bent de integraal resultaatverantwoordelijk voor uitvoering, aansturing, kwaliteit en ontwikkeling van geïntegreerde zorg, onderwijs, arbeidstoeleiding, observatie, diagnostiek en behandeling via de 9 besturingsprincipes;
  • Je bent de zichtbare en belangrijke drager van de transitie van Koraal en het succesvol transformeren van het team in lijn met de strategie;
  • Je begeleidt en faciliteert de teams in hun zelf organiserend vermogen gericht op het bereiken van de teamresultaten;
  • Je kent de agenda van Koraal en de regio, benut kansen en mitigeert de risico’s;
  • Je bent een verbindend leider die via een voorbeeldfunctie in staat is een cultuur van vertrouwen, elkaar ondersteunen en aanspreken te bewerkstelligen;
  • Je coacht de teams op hun ontwikkeling volgens de 9 besturingsprincipes en 9 teamprincipes.

Omschrijving taken vanuit professie

De teamleider:

  • Ondersteunt teams bij het realiseren van toegevoegde waarde aan mens en samenleving door het scheppen van randvoorwaarden, signaleren en (bij)sturen, coaching en advies. Dit in lijn met het regioplan en binnen de gegeven kaders.
  • Het aanreiken, praktisch maken en bewaken van de visie (afgeleid van de Koraal strategie en -regioplan) heldere opdrachten en eenduidige kaders;
  • Het creëren van een positie in het netwerk;
  • Het regelen en organiseren van informatie(overdracht) en faciliteiten;
  • Het (bij)sturen op vraaggericht én resultaatgericht werken van het team;
  • Het coachen van het team op het zelf organiserend vermogen en het realiseren van de doelstellingen;
  • Het voeren van competentiegesprekken;
  • Het vormgeven aan het verzuimbeleid;
  • Het beheren van de budgetten van de ‘eigen’ organisatorische eenheden;
  • Het formuleren van jaarplannen voor de ‘eigen’ organisatorische eenheden;
  • Het rapporteren en verantwoording afleggen middels kwartaalrapportages;
  • Het houden van overzicht op hoe het team bijdraagt aan de tijdelijke netwerken in de uitvoerende teams, wat daarin te ontwikkelen, toe te voegen of aan te passen en op wat speelt binnen Koraal.
Belangrijke thema’s:

op dit moment zijn o.a. persoonlijke en teamontwikkeling, vormgeven van de strategie langdurige zorg en deelname aan het leiderschapsprogramma (“leiderschapsreis”) van Koraal. Er wordt volop geïnvesteerd in leiderschapstrainingen en teamcoaching. Teamleiders worden hiermee gefaciliteerd in hun rol als leidinggevende en de teams in hun onderlinge samenwerking.

We verwachten dat je als teamleider in staat bent om locatie- en regio-overstijgend te denken én te handelen. Je volgt de ontwikkelingen binnen de Gehandicaptenzorg (langdurige zorg) en weet deze te vertalen naar activiteiten voor Koraal en de regio. Je stuurt en coacht op uniformiteit in de uitvoering van het beleid, professionaliteit, leiderschapsstijl en samenwerking.

Koraal zoekt:

Allereerst een inspirerende, energieke en enthousiaste collega die buiten de bestaande paden durft te denken en doen. En iemand die zich herkent in de kernwaarden van Koraal! Verder ben je proactief en betrokken en weet je ook in een hectische omgeving overzicht, focus en rust te bewaren. Als verbinder ben je mensgericht, weet je op diverse niveaus snel te schakelen, maar vooral ook anderen te motiveren. Je geniet van de dynamiek die het werk met zich meebrengt. Daarbij daag je anderen uit om mee te doen. Je hebt een prettige en duidelijke manier van communiceren, kunt goed luisteren en doorvragen en weet daardoor op een respectvolle manier te overtuigen. Je bent in staat om vanuit verschillende invalshoeken uitdagingen en problemen te benaderen en houdt daarbij altijd de langere termijn voor ogen.

Je beschikt over een afgeronde relevante HBO opleiding (of minimaal HBO werk- en denkniveau), bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding en enkele jaren ervaring. Je hebt de ambitie om te willen slagen in de veelzijdige functie van teamleider en bent bereid om je verder te ontwikkelen. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de (gehandicapten- en Jeugd)zorg en hebt bij voorkeur kennis van de binnen Koraal gangbare systemen (Afas). Tevens ben je in het bezit van rijbewijs B en eigen vervoer.

Wat biedt Koraal?
  • Koraal kent als werkgever 5 hoofdbeloftes: Gedreven door een ideologie, Altijd met de beste aanpak, In een wereld van mogelijkheden, Als één Koraal met lokale wortels, Samen op eigen kracht;
  • Salaris: voor de functie van Teamleider geldt inschaling conform de CAO Gehandicaptenzorg in FWG 55: min €3.281 en max € 4.806 bruto per maand (vanaf 01 juni 2024) op basis van 36 uur.
  • Contract: voldoe je aan het gevraagde profiel? Dan start je direct met een contract voor onbepaalde tijd;
  • Contracturen: uren in overleg, minimaal 28 en maximaal 36 uur per week;
  • Goede arbeidsvoorwaarden: reiskostenvergoeding (woon-werk verkeer boven CAO, dienstreizen €0,45/km), vakantiegeld, eindejaarsuitkering (8,33%), collectieve zorgverzekering, balansverlof en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden;
  • Koraal Vitaal: Medewerkers van Koraal kunnen gebruik maken van een diversiteit aan regelingen op het gebied van werkomstandigheden, balans werk & privé, vitaal & gezond en loopbaan.
Interesse?

Limbourg & Partners verzorgt voor Koraal Regio Parkstad de werving van deze procedure. Voor meer informatie over de positie en de procedure kun je contact opnemen met Marnix Postma (Managing Consultant), 06-3322 5618 Wil je direct reageren, dan zien we jouw CV met een korte motivatie graag voor vrijdag 12 april tegemoet.